Monday, 27 January 2014

Backseat driver

Vroutjie is besig om ontbyt te maak in die kombuis vir manlief. Dit is Maandag oggend en sy bak eiers. Skielik bars haar man die kombuis binne.

"Versigtig," sê hy, "Versigtig!"

"Sit nog botter in! My Liewe Genade! Jy bak te veel gelyk. Dis te veel! Jy moet twee op 'n slag bak. Keer hulle om! Keer hulle nou om! Hulle gaan hard wees. Moenie dat die geel breek nie. Ons het nog botter nodig. Liewe hemel! Waar kry ons nog botter? Die eiers gaan vassit in die pan. Dit skroei! Die plaat is te warrrrrm! Ek eet nie harde gebrande eiers nie! Versigtig...ek het gesê versigtig! Jy luister nie na my nie. Wanneer jy kos maak luister jy net nooit na my nie. Nooit nie! Keer hulle om. Maak gou! Is jy mal? Is jy van jou kop af? Moenie vergeet om sout op te gooi nie. Jy weet jy vergeet altyd om sout op te gooi. Gooi sout op! Onthou die sout! Die sout!"

Sy vrou staar net in ongeloof na hom en vra: "Wat op dees aarde is verkeerd met jou vanoggend? Dink jy vir een enkele oomblik ek weet nie hoe om 'n simpele eier te bak nie?"

Die man antwoord, nou heel kalm: "Ek wou jou net wys hoe dit vir my voel as ek die kar bestuur."

No comments:

Post a Comment